бунар | Кафе пауза

Поучна приказна што ќе ви ги отвори очите: Разликата меѓу совршеноста и несовршеноста

Живееме во свет во кој совршеноста се поврзува со поимите први, моќни, во центарот на вниманието...

Поучна приказна: Лисицата и јарецот

Еднаш една лисица лутала во темнината...

Овој слон копал 11 часа без прекин. Причината ќе ви го скрши срцето

Оваа мајка слон ниту еднаш не помислила да се откаже од својата мисија!

Поучна приказна: Царот и бунарот

Кој е луд, а кој е нормален?

Загатка: Жаба во бунар

Една жаба е заглавена на дното од бунар длабок 30 метри...

Поучна приказна: Магарето и бунарот

Еден ден магарето паднало во бунар. Тоа жално плачело со часови додека селанецот се обидувал да смисли што да направи...
Датум: 10 јан 2013
, Автор:

Мистичен бунар кој голта и исфрла вода

Огромна фонтана со солена вода која црпи енергија од Пацификот, за да може да исфрла бранови големи по неколку метри.

Бунарот на вештерката

„Бунарот на вештерката“ е несекојдневно атрактивно место во естонското село Тухала. Тој во поголемиот дел од времето изгледа многу нормално и не е поразличен од кој било друг бунар. Но кога има силен наплив на вода...