болест | Кафе пауза

Што ќе направи мачката ако „намириса“ дека сте болни или имате температура?

Ако се наруши нормалното функционирање на телото, се ослободува супстанција што мачката ја забележува веднаш.

Што мразат најмногу хороскопските знаци додека се болни?

Со доаѓањето на есента почнува и сезоната на настинки, па често се случува да имате симптоми и да треба да останете дома. Прочитајте што го нервира секој хороскопски знак додека е болен.

Добро погледнете ја сликата! Делото е на Рембрант, а лекарите тврдат дека во неа е прикажана најлошата болест на денешницата!

Милиони луѓе ја имаат видено оваа слика, но беа потребни повеќе од 100 години за да се согледа еден необичен детаљ на неа.

Жените имаат поголема контрола над ракот на дојката отколку што мислите

Сѐ што правиме во текот на денот, од будењето па сѐ до исхраната и вежбањето, влијае врз генетиката.

9 стереотипи за депресијата која е болест на модерното време

Таа е тивка и речиси незабележителна, но е голем убиец.

Како правилно да го исчистите домот по настинка или грип?

Полека поминува сезоната на гриповите и настинките, но тоа не значи дека „борбата“ завршила.

5 скриени начини на кои анксиозноста го разболува вашето тело

Кога луѓето не ги разбираат несаканите последици од анксиозноста, често знаат да кажат „Сè ти е во главата.“

10 здравствени нарушувања кои лекарите можат да ги намирисаат

Секое заболување ја нарушува правилната работа во телото и предизвикува различни биохемиски и физиолошки процеси.

Важни работи кои треба да ги знаете за ендометриозата

Ова е болест со која се соочуваат многу жени, а сепак малкумина знаат за неа...

14 рани знаци на предупредување дека некој ваш близок можеби страда од деменција

Ако ги забележите следниве симптоми кај некој ваш близок, побарајте лекарска помош за да го откриете проблемот што е можно побрзо...

Кои се првите симптоми на рак на грлото на матката? Секоја жена може да ја открие болеста навреме!

Иако нема јасни симптоми, телото испраќа поединечни сигнали дека во него се развива опасен тумор.

Хиперсексуалност: Симптом за ментално нарушување за коешто никој не зборува

Клинички, хиперсексуалноста е дефинирана како дисфункционална преокупираност со сексуални фантазии, а многу често е придружена и со неинтимен секс, порнографија, маструбирање, романтичен интензитет и слично.