Ајфелова кула | Кафе пауза

Колку скали има до врвот на овие популарни споменици?

Да се ​​отиде во Лондон и да не се посети Биг Бен е голема грешка. Колку чекори до врвот? Околу 334 скали.

Погледнете ги неверојатните фотографии од кинескиот Париз

На источниот брег на Кина, што е илјадници километри оддалечен од Париз, се наоѓа реплика на Ајфеловата кула висока околу 108 метри, сместена во градот Тиандученг.

7 работи кои морате да ги видите и направите во Франција

Франција е позната по многу нешта, вклучувајќи ја храната, виното, модата, уметноста и архитектурата...

Кралски хотел со поглед кон Ајфеловата кула

Погледот од вашата соба кон Ајфеловата кула и кон реката Сена, тотално ќе ве вџашат. Старовремската елеганција на собата, вкусно уредена од рацете на професионалци, совршено го отсликува градот кој лежи под неа.

Реплика на Париз во Кина

Група кинески бизнисмени одлучиле да направат реплика на Париз во Кина, на 200 километри оддалеченост од Шангај...

Одблесокот на Париз

Џоана Леманска пронаоѓа вирови или предмети кои прават отсјај како огледала, стакла и метали и ги употребува за да создаде неверојатно убави рефлексии во нејзините фотографии.

Слатките авантури на Оскар, кучето кое го прошета цел свет

Во 2009 г. ова куче било спасено од Џоан Лефсон, која го посвоила од центарот за згрижување бездомни животни во Кејптаун. Оттогаш заеднички, ја покренувале свеста за 475-те милиони кучиња-бездомници...

Ајфеловата кула од малку поинаква перспектива

Креативни фотографии од Ајфеловата кула гледана од долу-нагоре...