ТВ Серии | Кафе пауза - Part 27

Пријатели за секс (Friends with Benefits)

ТВ серија за поддршката што меѓусебно си ја даваат пријателите, која понекогаш продолжува и во спалната соба...
Датум: 16 авг 2011
, Автор:

На лош пат (Breaking Bad)

Приказна за еден приземен, нормален професор по хемија, кој соочен со крајот на својот живот, решава да помине „на другата страна“ за да ја обезбеди иднината на своето семејство...
Датум: 19 јул 2011
, Автор:

Најспецифичните машки улоги во ТВ сериите

Во изминативе две децении, сме имале прилика да изгледаме еден куп интересни серии, специфични и карактеристични, секоја на свој начин. Но во секоја серија еден лик отскокнува...

Заменети при раѓање (Switched at Birth)

Приказна за текот на животот кој се одредува уште од самото раѓање, за семејството и семејните драми, за животот во изобилие наспроти скромниот живот кој е судбина на две тинејџерки...
Датум: 05 јул 2011
, Автор:

Смртно убава (Drop Dead Diva)

ТВ серија за светоста на внатрешната убавина на човекот, наспроти променливата физичка убавина...

Младиот врколак (Тeen Wolf)

ТВ серија за животот на еден средношколец кој се менува преку ноќ...
Датум: 21 јун 2011
, Автор:

Флинтстонови повторно на малите екрани

Анимираната серија „Флинстонови“ премиерно се прикажуваше на американската телевизија „ABC“ во периодот од 30 септември 1960 година до 1 април 1966 во продукција на „Hanna-Barbera Productions“.

Најдобрите шпици на ТВ сериите

Ако за книгата се вели дека не треба да ù се суди според корицата, за ТВ сериите можеби може да се заклучи спротивното.

Тајниот дневник на една колгерла (Secret Diary of a Call Girl)

ТВ серија за двојниот живот на една легална проститутка...

Факти и занимливости за серијата „Доктор Хаус“

Оваа серија е инспирирана од колумна во весникот „New York Times“, која прикажувала невообичаени медицински случаи...

„Јаки“ ТВ серии откажани во последниве години

Гледаноста, сценариото, откажување на глумец или член од екипата, скратување на буџетот и што ли уште не, може да биде причина да се прекине некое ТВ шоу...

Улоги кои ги водат ТВ сериите кон пропаст

Понекогаш дури и совршените серии имаат карактери кои го нарушуваат беспрекорниот тек на една епизода. Овие карактери сме ги сакале на почетокот, но сценаристите некаде погрешиле и ги однеле во погрешна насока.
Датум: 12 апр 2011
, Автор: