19 април 2011 | Кафе пауза

Најстарото и најскапото виски на светот

Цената од 870.000 фунти или 1,4 милиони американски долари, колку што е проценето единственото шише, го одразува само потеклото и духот на вискито.

Овен и девица – љубовна комбинација

Девицата ги „мери“ сите понудени опции, пред да се посвети на некоја сериозна работа, додека овенот едноставно знае што сака во моментот и почнува да „трча“ да го добие тоа веднаш.

„Јаки“ ТВ серии откажани во последниве години

Гледаноста, сценариото, откажување на глумец или член од екипата, скратување на буџетот и што ли уште не, може да биде причина да се прекине некое ТВ шоу...

Магичниот поглед кон млечниот пат

Со многу планинарење, користење технологии и разни трикови, норвешкиот фотограф Terje Sorgjerd успеал да ја прикаже убавината на светот, од сосема нова, модерна перспектива...

Кул домашни библиотеки

Обично се почнува со неколку книги, но кога ќе стигнете до бројка од неколку стотици, веќе треба да размислите за добро и практично решение, кое ќе се вклопи во внатрешното уредување на вашиот дом. Еве неколку добри идеи...
Датум: 19 апр 2011
, Автор: