Дерете му се на мобилниот за да го наполните

Научниците креираа технологија која го претвора звукот во енергија - добра вест за сите кои сакаат подолготрајно траење на батеријата на својот мобилен телефон, но можеби лоша вест за луѓето во нивната околина.
Датум: 10 мај 2011
, Автор:

Како да ја преживеете испитната сесија?

Многу студенти веруваат дека ќе го надополнат изгубениот сон кога ќе пројде испитната сесија, но ваквиот начин на живот може да доведе до хронична несоница. За да спречите ова да ви се случи...

Најдобрите шпици на ТВ сериите

Ако за книгата се вели дека не треба да ù се суди според корицата, за ТВ сериите можеби може да се заклучи спротивното.

Мистериозниот островски манастир од камен

Се верува дека манастирот е направен некаде во 7 век од нашата ера, а монашкиот живот опстојувал таму долги 600 години...

Вешти илустрации со негативен простор

„Уживам во уметноста искреирана од илузии, бидејќи таквата уметност има моќ да нè доведе во заблуда. Во нашите животи се потпираме на видот, а сепак тоа е многу кревка потпора, затоа што лесно може да се изманипулира“ - објаснува Танг.
Датум: 10 мај 2011
, Автор: