љубов | Кафе пауза

Наместо да ја барате, оставете ја љубовта да ве пронајде вас!

Честопати се чини дека луѓето ја бараат љубовта и стануваат очајни доколку не успеат да ја пронајдат...

На кој начин ја саботираме љубовта во нашата врска?

Многумина од нас ги саботираат љубовта и среќата без да бидат свесни за тоа...

Најубавите цитати за љубовта кои го доловуваат нејзиното вистинско значење

„Те сакам, а тоа е почетокот и крајот на сè друго.“ – Ф. Скот Фицџералд

6 вистини за љубовта кои морате да ги прифатите

Секој сака да има вистинска љубов во животот, но колкумина всушност имаат можност да ја искусат?

Зошто љубовта не е доволна во љубовната врска?

Освен љубовта постојат и други елементи кои се неопходни за здрава љубовна врска...

Зошто треба да престанете да ја барате љубовта?

Нели би било подобро доколку ја оставите љубовта самата да ве пронајде?