фактори | Кафе пауза

Кои 3 работи можат да го забрзаат биолошкото стареење?

Ново истражување покажало дека биолошкото стареење може да се забрза за време на стресни настани, а потоа да се смени по тие настани.

Кои фактори го отежнуваат процесот на носење одлуки во животот?

Дали некогаш се чувствувате преморени и неспособни да донесете одлуки кога пред вас се наоѓаат многу опции?

Кои фактори се пресудни во обликувањето на нашите животи онакви какви што се?

Дали некогаш сте размислувале за факторите кои имаат моќ да ги обликуваат нашите животи такви какви што се?

Зошто некои луѓе можат да ја кренат едната веѓа и да го лижат сопствениот лакт, а други не?

Некои од овие работи може да се научат со вежбање, а некои се предодредени со вродени фактори.

Зошто се гледате себеси поинаку од тоа што ве гледаат другите?

Не секој изгледа исто во реалниот живот како што изгледа на фотографиите, а луѓето што комуницирале само онлајн со некоја личност пред првиот состанок најмногу се соочиле со оваа вистина.

7-те најчести фактори што можат да предизвикаат неплодност

Добрите вести се што во поголемиот дел од случаите, проблемот може да се реши.

Не е бракот за секого: 3 фактори кои влијаат дали ќе се омажите/ожените или не

Резултатот добиен од истражувањето што се темели на овие 3 карактеристики покажува дали ќе ви биде поставено прашањето на кое одговорот е „да“.

Дали 7 часа спиење се доволно и што е најважното нешто за квалитетен сон?

Генералното препорачано време на спиење е помеѓу 7 и 9 часа. Но, дали разликата помеѓу луѓето е навистина толку голема?

Внимавајте: Ова се три клучни фактори кои го забрзуваат стареењето на кожата

Како што старееме, така нашата кожа станува погруба и ја губи својата еластичност. Еве што најмногу ѝ штети!

8-те најголеми откритија за среќата од 2017-та година

Погледнете ги 8-те најинтересни работи кои ги научивме минатата година за тоа кои фактори влијаат на нашата среќа и го намалуваат ризикот од стрес и депресија.

Намалена ви е продуктивноста на работното место? Овие фактори се виновни за тоа!

Нормално е вашата продуктивност да опаѓа кога работниот ден се ближи кон крајот, но ако ова го забележите дури и во најдобриот период од денот, тогаш сигурно ви влијаеле многу други фактори.
12