студија | Кафе пауза - Part 7

Жените живеат подолго доколку се опкружени со природа и зеленило

Жените кои живееле во зелена околина, имале до 12% подолг животен век во однос на оние кои живееле во помалку зелени области.

Науката вели дека зависноста од кофеин може да влијае врз слухот

Кога станува збор за излегување во текот на работната недела, сите знаеме што се случува и кои се последиците.

Преферирате „удирање“ како дисциплинска мерка? Погледнете како тоа влијае на вашето дете

Ако и вие сте биле дисциплинирани на овој начин како дете, сигурно веќе знаете дека ништо добро не излегло од тоа.

Според најновите студии, во овие 9 држави постои можност религијата целосно да изумре

Резултатите покажуваат дека религијата целосно ќе исчезне во следниве држави.

Можете ли да погодите кое е омиленото место за секс на мажите?

Не станува збор ниту за спалната соба, ниту за кујната.

Кои личности најмногу страдаат од несоница?

Тие многу ретко имаат момент за себе, но дури и кога ќе успеат да пронајдат малку време да здивнат, многу брзо нешто ќе ги прекине и тие ќе мора да се вратат на своите секојдневни обврски.

Студиите покажуваат дека психопатите се оние кои најчесто остануваат пријатели со бившите

Колку и да ви звучи убаво и зрело пријателството со бившите партнер или партнерка, ретко кој успеал да одржи добар пријателски однос без скриени агенди.

Науката открива кој вид женско лице мажите го сметаат за најпривлечно

Резултатите покажуваат навистина интересен заклучок – а тоа е дека постои една универзална карактеристика кај женските лица која го привлекува вниманието на секој маж.

Што навистина е потребно за среќен живот?

Кои луѓе се посреќни и позадоволни од својот живот?