5 едноставни начини за брзо ослободување од лошиот здив

Дури и ако секојдневно ја одржувате хигиената во устата и не јадете многу лук, понекогаш лошиот здив може да се прикраде.

Како ви штети самосожалувањето и ви ја одзема моќта?

Ментално силните луѓе го препознаваат самосожалувањето и веднаш го спречуваат. Тие се свесни дека тоа е битка што ќе ја изгубат уште пред да започне.

Како да се справите со прикриеното вербално малтретирање?

Прикриеното вербално малтретирање може да ви изгледа сосема безначајно. Не сфаќате дека ве малтретираат и се навикнувате на тоа.

10 нешта што ќе ви помогнат да се ослободите од гневот

Гневот е природна и понекогаш корисна емоција којашто ја покажува нашата внатрешна состојба.

Прочитајте го ова ако чекате бурата во вашиот живот да помине

Додека чекате оваа бура да помине, без разлика каква е, обидете се да ја замислите секоја претходна бура што сте ја преживеале.

Како да ги читате туѓите мисли за време на конфликт?

Реално, конфликтите се неизбежен дел од сечиј живот. Секој се расправал со некого, без разлика дали тоа е колега, член од семејството или пријател.

Познат психијатар споделува 5 начини за справување со сите пречки во животот

Секој од нас се соочува со пречки речиси секој ден, па важно е да ја држите главата исправена без разлика на сериозноста на проблемот.

Како да се справите со депресијата кога немате волја за ништо?

Депресијата е ужасна и вистински предизвик е да го поминете денот, но постојат неколку начини на кои можете да си помогнете.

25 „чудни“ работи коишто луѓето ги прават поради анксиозноста

Прочитајте ги овие 25 „чудни“ работи, коишто луѓето ги прават кога се анксиозни и решиле да ги споделат нивните приказни, со остатокот од светот.

5 начини за справување со хронична зависност од супстанци

Откажувањето од зависноста е тешко и е вистински предизвик, но не е невозможно. Со правилен третман, поддршка и насока можете да ја победите зависноста.

7 начини на кои ментално силните луѓе се справуваат со стресот

Без разлика дали се соочуваат со финансиски проблеми, проблеми на работното место или здравствени проблеми, овие луѓе не дозволуваат стресот да ги закочи.

4 работи што е сосема во ред да ги направите кога партнерот ќе ве напушти

Колку и да е болно кога ќе ве напушти партнерот, гледајте го тоа како ново поглавје во вашиот живот. Потребно е да најдете начин да се справите со ситуацијата.