8 фрази кои ќе ви помогнат да се справите со неучтивите луѓе

Кога некој ќе ве навреди, го имате секое право да се одбраните, но не заборавајте дека секогаш можете учтиво да реагирате на ваквите забелешки.

7 проблеми со кои сите парови неизбежно се соочуваат

Врките знаат да бидат многу послични отколку што мислите...

6 навики кои мислиме дека се штетни за врската, а всушност се здрави

Некогаш, најмногу може да ни помогне тоа за кое сме мислеле дека ќе го направи токму спротивното...

Правила за љубовни караници со среќен крај

Не секоја караница значи крај за врската. Некои се потребни, некои непромислени, а некои тотално претерани. Но сите имаат едно нешто заедничко...

5 претпоставки кои може да имаат катастрофални последици на вашата врска

Претпоставките се секогаш лош избор кога станува збор за љубовните врски. Овие 5 се оние кои мора да ги заборавите.

8 бесмислени митови кои кружат за љубовните врски

Митовите кои ги слушаме за врските се само тоа – митови, а секоја врска бара со полно срце да се работи на неа за таа да биде успешна, среќна и продуктивна.

20 експертски тактики за справување со тешки луѓе

Сакале ние или не, во животот наидуваме на секакви типови на луѓе. Но факт е дека не е можно да се најде разумно решение за ниту еден проблем кога се зборува со неразумни луѓе.

15 работи кои треба да ги знаете ако сте во врска со личност која тешко ги изразува своите чувства

Доколку сте во врска со личност која потешко ги изразува своите чувства, еве што таа/тој сака вие да знаете.

11 најголеми (не)свесни грешки кои ги прават мажите во врска

Колку што жените се оптоваруваат со ситници, толку повеќе мажите не можат да ја сфатат таа женска логика бидејќи за нив работите се скоро секогаш црно-бели.

Смешни причини за кавги меѓу партнерите

Размислете колку пати сте се скарале токму заради една од овие причини и ќе сфатите дека навистина се смешни за расправии. Имате да додадете некоја ваша на листата?