16 август 2017 | Кафе пауза

Поучна приказна: Злото со зло се враќа!

Еднаш одамна живеел еден сиромашен и стар пустиник...

Идеалниот маникир што одговара на сите стилови и на сите годишни времиња!

Ако обрнете поголемо внимание додека разгледувате фотографии, ќе сфатите дека на социјалните мрежи доминира само еден вид маникир.

5-минутна вежба за раце што ќе ве наполни со енергија и ќе ви ги балансира емоциите

Џин Шин Џицу е уметност за ослободување на тензијата што се развива во нашето тело и која со тек на време може да создаде голем број болести.

15 мудрости од неверојатниот Алан Вотс

Најпознатиот оратор од модерната историја секогаш ги поставувал најважните прашања за животот, а овие цитати ќе ви го потврдат тоа.

10 навики кои ја уништуваат вашата врска

Малите и навидум безопасни навики понекогаш може да ја уништат вашата врска.

8 фрази кои ќе ви помогнат да се справите со неучтивите луѓе

Кога некој ќе ве навреди, го имате секое право да се одбраните, но не заборавајте дека секогаш можете учтиво да реагирате на ваквите забелешки.

Срамежлива круна: Прекрасен феномен каде што дрвата не се допираат

Иако можеби не постои објаснување за оваа појава, таа сепак ни ја покажува моќта и убавината на природата.

9 трикови кои ќе ви помогнат поретко да ја миете косата

Дали знаевте дека секојдневното миење на косата не е добро?

Моќта на театарот: Зошто театарската уметност има огромно влијание на нашиот личен развој?

Сите ние секојдневно користиме голем дел од алатките што ни ги нуди театарот иако не сме ни свесни за тоа.

Кога градите би прозбореле: 8 работи што вашите „најдобри пријателки“ би сакале да ги знаете

Кога вашите гради би прозбореле би можеле да ви соопштат нешто што досега не сте го знаеле!

8 напуштени места од кои ќе ве полазат морници

Некои од овие места ќе ве воодушеват, но некои и ќе ве исплашат.
12