предизвици | Кафе пауза - Part 5

5-те стравови кои мора да ги победите

Ова се 5-те стравови кои најчесто ги чувствуваме кога се соочуваме со некој поголем предизвик на работното поле.

Не постојат грешки, туку само лекции: 10 златни животни правила

Учењето е еден непрекинат процес кој започнува од денот кога се раѓаме и паралелно нè следи како што растеме и се развиваме понатаму.

Сите предизвици на врската со личност која никогаш не била повредена

Кој не бил повреден, не сакал. Кој не сакал, не можел да биде повреден.

8 квалитети кои ќе ве издвојат од останатите околу вас

Ако постојано се чувствувате како да сте дел од некоја животна трка, не се лажете.

6 најчести грешки кои ги прават луѓето кои се во врска

Сите парови имаат свои проблеми кои, поединечно гледано се различни. Но дури и покрај тоа што самата тема на расправија е различна, старите имаат поговорка дека сите врски се исти.

7 причини зошто есента е најдобро време за промени

Пробајте оваа есен, наместо да му се муртите на тмурното време, да се загреете за вистински промени во својот живот.
Датум: 17 сеп 2014
, Автор:

СУПЕРТЕСТ: Која е вашата темна страна?

Секој од нас има скриена страна на личноста која доаѓа до израз во разни ситуации преку нашите постапки и однесување. Овој психолошки тест ќе ви ги открие скриените аспекти на вашата личност.
Датум: 24 авг 2014
, Автор:

10 цитати кои ќе ве мотивираат кога сте соочени со големи предизвици

Овие цитати ќе ви помогнат да ја промените вашата перспектива и да ги видите потешкотиите како можности, а не како пречки преку кои не можете да поминете.
Датум: 15 авг 2014
, Автор:

Кога би можеле да направите што било, што би направиле?

Кога би можеле да сторите што било, што би сториле? Дали го правите тоа? Зошто не?
Датум: 26 фев 2014
, Автор:

12 квалитетни особини на големите лидери

Ова се дел од квалитетните карактеристики на големите лидери кои ќе ве мотивираат да бидете успешни и остроумни водачи.
Датум: 19 фев 2014
, Автор:

13 работи кои ментално силните луѓе не ги прават

Да се биде умствено јак значи да се има контрола над своите емоции, мисли и постапки. Ова се 13 нешта кои умствено силните личности не ги прават.
Датум: 13 фев 2014
, Автор:

7 работи во животот за кои мора да бидете искрени кон себеси

Ова се 7 работи за кои секогаш мора да бидеме искрени кон самите себе.
Датум: 03 фев 2014
, Автор: