Дали знаете зошто сексот е како смеењето?

Што ви текнува најпрво кога ќе се спомне поврзаност помеѓу секс и смеење?

6 навики со кои ќе го зајакнете вашето семејство

Среќното и силно семејство не ни е дадено само од себе.

Солариумот може да поттикне генетска мутација која води до меланом

Веројатно веќе имате слушнато дека солариумите се поврзани со смртоносниот рак на кожата.

Смислата за хумор ја одредува вашата интелигенција

Процесирањето на хуморот не е лесна задача. Тоа бара сложено размислување и повеќеслојно разбирање на ситуацијата.

Паничните напади и анксиозноста се поврзани со недостатокот од еден витамин

Анксиозноста, за жал, стана нормален дел од животот на секој просечен човек.

Може ли кариесот на забите да предизвика смрт?

Идејата дека расипаните заби можат да бидат опасни по живот навистина звучи апсурдно.

5 знаци дека сте се поврзале на духовно ниво со некого

Вистината е дека сродните души не се раѓаат, туку се создаваат.

Зошто бабата по мајка има поголемо влијание во вашиот живот за разлика од бабата по татко?

Дали некогаш сте помислиле дека постои биолошка разлика помеѓу бабата по вашата мајка и бабата по вашиот татко?

Која е поврзаноста помеѓу депресијата и зависноста?

Кога станува збор за депресија и зависност, едно нешто е сигурно – постои силна врска помеѓу двете.

Истражување покажало дека врската помеѓу луѓето и кучињата е неверојатно силна

Доколку чувате куче, сигурно има денови кога повеќе сакате да останете дома со него отколку да излезете со друштво.

Како да дознаете дали сте телепатски поврзани со вашиот партнер?

Чувствувате ли необјаснива ментална поврзаност со вашиот партнер дури и кога тој не е во вашата близина? Се чувствувате ли како да можете да разговарате со него без да искористите ниту еден збор?

Што се тоа демисексуалци и дали вие сте едни од нив?

Демисексуалноста е состојба во која една личност одбива да почувствува сексуална привлечност кон друга личност, пред да се поврзе со неа на длабоко, емоционално ниво. Се пронаоѓате во овој опис?