изрази | Кафе пауза

Кои 4 зборови привлекуваат негативна енергија доколку често ги изговарате?

Негативната енергија најчесто се создава како резултат на вашите сопствени мисли, зборови и дела и од вас зависи дали ќе ја прифатите како дел од вашиот живот или ќе ја отфрлите!

Еве како да го „прочитате“ вашето бебе според изразот на лицето

Бебињата не зборуваат, но тие знаат како да ги покажат своите емоции од првите денови на раѓање.

16 трикови што ќе ви помогнат да ги прочитате луѓето како професионалец

Кога разговарате со некоја личност, добивате само 30% од целата информација преку нејзините зборови, а сите останати информации може да бидат откриени преку нејзините движења, тонот на гласот и сл.

Оваа мачка ќе ви го освои срцето со нејзините смешни изрази

Ова крзнено животно прави многу смешни изрази, па во продолжение погледнете дали можеби некогаш и вие сте имале некој сличен израз на вашето лице.

Фотограф ги доловува вистинските изрази на луѓето без нивните „маски“

Микаел Тејмер е фотограф од Монтреал кој сака да ги фотографира луѓето без нивните „маски“.

Животни кои се желни да влезат внатре во домот

Многу од животните сакаат да бидат надвор и да шетаат. Но понекогаш, покрај сѐ, тие се желни да влезат внатре во домот.

Зошто смеењето и муртењето се заразни?

Смејте се! Тоа прави сите во собата да се чувствуваат подобро, бидејќи тие, свесно или несвесно, се насмевнуваат со вас.

8 интересни изрази кои совршено опишуваат 8 однесувања

Науката постојано изненадува нели? Од разните откритија, па сè до имињата кои им ги доделува, постојано се соочуваме со нови идеи и интересни факти.