заштита | Кафе пауза - Part 3

Што се енергетски вампири и како да се заштитите од нив?

Вистина е дека некои луѓе имаат повеќе енергија од другите, но дали некогаш сте се запрашале зошто?

10 начини на кои хакерите можат да ги украдат вашите лозинки и како да се заштитите

Во продолжение погледнете некои од најпознатите техники со кои се крадат вашите лозинки, но и како да се заштитите.

Колку е штетно загадувањето на воздухот и како да се заштитите?

Загадувањето на воздухот станува сè поактуелна тема. Иако можеби има некаков напредок, издувните гасови од автомобилите и фабриките сè уште претставуваат закана за сите суштества со бели дробови.

12 работи на кои треба да внимавате кога ги користите социјалните мрежи

Прочитајте ги следниве тајни што ќе ви помогнат да се заштитите од лошите луѓе и хакерите кои сакаат да ви наштетат...

Најчести грешки при купување очила за сонце

Не се сите очила за сонце добри, а ниту цената не е секогаш мерило за нивниот квалитет.

Нуклеарна физичарка ја измислила првата контрацептивна апликација која е исто толку ефикасна колку пилулите

Апликацијата „Пиродни циклуси“ официјално нуди нова, клинички тестирана алтернатива за вообичаените контрацептивни средства.

Храна која ќе ви помогне да се заштитите од сонцето

Бидејќи летото е на самиот праг, важно е да почнете со заштита од сонцето.

Најчестите сексуално преносливи болести со кои можете да се заразите дури и ако користите презерватив

Кога станува збор за болести што се пренесуваат преку кожа, презервативот нема да делува.

Заштитете се: Кои лозинки во 2016-та година биле најлесни за пробивање?

Што се однесува до технологијата, претходната година се забележани многу хакирања, како на приватни профили, така и на големи компании и државни администрации.

Дали знаете што е канцелариски вирус?

Колку и да ги избегнувате колегите, заедничкиот отворен простор придонесува за ширење на вирусот.