Колку е штетно загадувањето на воздухот и како да се заштитите?

Загадувањето на воздухот станува сè поактуелна тема. Иако можеби има некаков напредок, издувните гасови од автомобилите и фабриките сè уште претставуваат закана за сите суштества со бели дробови.

Правилото на 3: Принцип што може да ви го промени животот!

Што всушност претставува овој концепт и зошто е толку посебен?

Неверојатно: Сијамски близначки делат мозок и имаат способност да гледаат низ очите на сестра си

Криста и Татјана Хоган се родени во октомври 2006 година. Нивните мозоци се поврзани со таламичен мост, а ова ги прави навистина уникатни.

Луѓето кои ја издржуваат здодевноста се попродуктивни

Размислете, што правите кога ви е здодевно или кога чекате нешто? Најверојатно го користите вашиот смартфон или барате каква било занимација. Ако и ова ви е здодевно, вие сте нешто посебно.

Најновиот Инстаграм тренд: Веѓи како божиќна елка

Оваа година видовме секакви идеи за обликување на вашите веѓи, а најновиот тренд се веѓите во форма на божиќна елка.

Истражувањата пронашле директна поврзаност помеѓу ракот и консумирањето алкохол

Американското здружение за клиничка онкологија изјавило дека консумирањето алкохол е поврзано со зголемување на ризикот од појавување на одредени видови рак.

Најгенијалните идеи за новогодишните и божиќните празници ако ве мрзи да украсувате

Што ако сте мрзеливи, а сепак сакате да го внесете божиќниот дух во вашиот дом? Погледнете ги некои од најмрзливите, но најкреативните начини на украсување од целиот свет.