его | Кафе пауза

Скротете го егото така што ќе се однесувате со понизност кон светот околу вас

Честопати ја сметаме понизноста за знак на слабост, кога, всушност, е показател на голема внатрешна сила.

6 начини на кои вашето его ве лаже

Со цел да се зачува, вашето его може да смисли разни причини и приказни.

Дали егото е наш сојузник или непријател?

Егото често се споменува во негативен контекст, но кога нештата ќе се согледаат од повеќе страни, тоа нам ни носи и некои предности во животот.

ЕГО – најголемиот убиец на љубовните врски

Овој подмолен убиец убива големи љубови, но и симпатии кои штотуку почнале да се раѓаат.

Дознајте кои хороскопски знаци имаат најголемо его

Во ред е да се биде себичен, сѐ додека тоа не премине во егоцентризам.

18 чести ситуации во кои дури и најпаметните луѓе дозволуваат нивното его да завладее

Понекогаш дури и најпаметните луѓе паѓаат во замката што им ја поставува нивното его.

Цитати за егото кои ќе ве инспирираат да станете посвесни за себе

Дали некогаш сте размислувале за вашето однесување, и сте помислиле: „Зошто по ѓаволите го направив тоа?“

Разберете го вашето его и срушете ја моќта што тоа ја има над вас

Незадоволното и посесивно его е она што најчесто го прави животот на еден човек да изгледа ужасен.

Што се случува со личноста чие его преовладува?

Некои луѓе имаат проблеми со своето его и, иако сакаат да ги решат тие проблеми, ним сепак не им успева толку лесно.

10 инспиративни совети од Екарт Тол кои ќе ве одведат на патот кон среќата

Со прифаќањето на сегашниот момент можете да го пронајдете совршенството.

Големо его или висока самодоверба? 7 знаци дека тој се сака себеси, а не вас

Мажот кој не се сака себеси никогаш нема да биде способен да ве сака ни вас.

На овој начин пропаднатата врска нѐ учи да започнеме да се почитуваме себеси

Се обидовте многу пати, но секој пат она што беше убаво и ве поврзуваше, се губеше во споредба со глупостите што ви се случуваа. Дали глупоста е појака и поголема од љубовта?