дипломирање | Кафе пауза

9 нешта што треба да ги направите сами пред да завршите факултет

Можеби едвај чекате да ја добиете вашата диплома и да зачекорите во светот на возрасните, но прво треба да се подготвите за тоа.

Совети што многу девојки би сакале да ги слушнат по завршувањето факултет

Ако ви е потребна малку утеха, овие цитати ќе ви помогнат.

Дали универзитетската диплома ги подготвува младите за реалниот свет?

Дали дипломите се гаранција за знаењето и способностите на студентите?

Хороскопските знаци откриваат: Што ќе правите откако ќе дипломирате?

Сигурно имате некаква замисла за тоа како ќе ви изгледа животот, но понекогаш работите не излегуваат онака како што сте очекувале и во тие моменти многу е важно да се задржи смислата за хумор.

Проблеми кои ќе ги разберат само невработените дипломирани студенти кои сè уште живеат со родителите

Кога конечно ќе решите да ги средите вашите фиоки со факултетските книги, за прв пат станувате свесни дека веќе не се враќате на учење.

Цитати за сите апсолвенти кои ќе ве потсетат дека можете да го промените светот

Дозволете им на емоциите да ве преплават пред да тргнете кон вашата возбудлива и светла иднина.

Дипломирав, и сега што? 5 работи кои треба да ги запаметите доколку оваа помисла ве ужаснува

Во вас владеат измешани емоции на возбуда, страв, неизвесност и збунетост. Тешко е да останете прибрани, но земете воздух и обидете се максимално да ги искористите последните денови од вашиот студентски живот.

3 работи кои треба да ги знаете пред да дипломирате за да преживеете во светот на возрасните

Факултетот не е една обична прошетка во паркот, тој е едно животно искуство чиј тек го одредувате само вие.

Неочекувано: Разочарувања кои ги носи завршувањето на факултетот

После години и години образување, откако конечно во рацете ја држите дипломата, ви се чини дека целиот свет е ваш. Меѓутоа, реалноста брзо ве демантира и се соочувате со низа разочарувања.

Како изборот на факултетот влијае врз успехот во кариерата по дипломирањето?

Една нова студија спроведена на 29.560 дипломирани студенти открила дека самиот факултет не влијаел врз нивното задоволство откако завршиле, ниту пак врз нивната ангажираност во работата.

За животот по дипломирањето

Честитки! Дипломиравте! И, што сега? Нормално е да чувствувате страв и возбуда, но време е да се подготвите за вистинскиот живот. Еве неколку начини на кои постепено ќе можете да се навикнувате на она што допрва ве чека.

Лекции кои треба да ги научиме пред да дипломираме

Образованието кое го добиваме воопшто не нè подготвува за предизвиците кои нè чекаат.
12