5 скриени начини на кои анксиозноста го разболува вашето тело

Кога луѓето не ги разбираат несаканите последици од анксиозноста, често знаат да кажат „Сè ти е во главата.“

Што ги плаши хороскопските знаци?

Постојат многу работи кои ни предизвикуваат анксиозност и страв и тие се разликуваат од личност до личност.

Жена со анксиозност му направила листа на момчето за тоа како да се справи со неа

Според Светската здравствена организација, анксиозноста е едно од најчестите ментални нарушувања.

6 начини да се изборите со стресот и да ги смирите мислите

Дали некогаш сте се чувствувале толку стресно, што дури умот самиот одбивал да запре со мислење?

7 начини да ја надминете анксиозноста кога патувате

екое патување со себе носи чекање пред поаѓање, гужви на бензинските пумпи, гужви на пултот за билети, хаос со багажот и уште многу други ситуации.

Што никогаш не смеете да ѝ кажете на личност што страда од панични напади?

За оние кои никогаш не го искусиле, концептот на панични напади може да биде доста нејасен.

25 „чудни“ работи коишто луѓето ги прават поради анксиозноста

Прочитајте ги овие 25 „чудни“ работи, коишто луѓето ги прават кога се анксиозни и решиле да ги споделат нивните приказни, со остатокот од светот.

Како да ги намалите грижите, анксиозноста и токсичните мисли?

Една возрасна личност поминува 80% од времето мислејќи на грешките од минатото и грижејќи се за иднината.

5 погрешни сфаќања за анксиозноста кои сè уште се доста чести меѓу луѓето

И покрај кампањите за подигнување на свесноста, многумина сè уште мислат дека менталното нарушување е „само во главата“ и дека „ништо не му е, ќе помине“.

6 здравствени нарушувања кои ги предизвикува анксиозноста

Анксиозноста сама по себе е нарушување и претставува преголем товар за личноста која страда, но за жал таа може да предизвика и големи и сериозни проблеми со физичкото здравје.

Како да препознаете високо функционална анксиозност?

Современиот брз живот што изобилува со стрес и несигурности претставува совршен темел за создавање различни видови нарушувања на анксиозноста.

Како навистина изгледа животот со анксиозност?

Анксиозноста има една цел – да ги уништи луѓето. За жал, понекогаш успева во тоа...