9 чекори до содавање подобра слика за вашето тело

Секој има создадено своја слика за тоа како треба да изгледа идеалната убавина. Сепак, реалноста е дека не можете секогаш да ги имате посакуваните особини.

Уметност што ќе ве импресионира: Можете ли да ја пронајдете жената на овие фотографии?

Германскиот уметник Јорг Дустервалд слика голи жени во склоп со позадините од природата.

Силната и позитивна слика за себе е најдобрата подготовка за успех

Кога имате позитивна слика за себе, неуспехот нема да ви изгледа како нешто застрашувачко!

Можете ли да ја видите убавината на оваа фотографија? Многумина не можат!

Иако смартфоните нудат многу предности, понекогаш тие нѐ спречуваат подобро да согледаме некои работи.

Смелост, сочувство, хумор: Кој е вашиот бренд?

Каква е сликата која ја даваме за себе?

Тест на проф. Китаока: Ротирачки змии кои веднаш ја мерат количината на вашиот стрес

Иако најчесто се во функција на забава, оптичките илузии имаат и многу поширока примена, од медицината и технологијата, па сè до уметноста.
Датум: 15 окт 2015
, Автор:

Што прво забележувате на оваа слика? Тестот е точен 98%!

Погледнете ја убаво сликата. Што најпрво забележувате на неа? Вашиот избор симболизира одредени карактеристики од вашиот карактер.
Датум: 06 окт 2015
, Автор:

Пронајдете ги сите животни на сликата

Концентрирајте се и обидете се да ги пронајдете сите животни на оваа слика.

Дали сте перверзни? Што гледате на сликата?

Никогаш доста од загатки кои си поигруваат со нашиот мозок. Погледнете добро во цртежот. Што гледате?
Датум: 29 мај 2015
, Автор:

Дали го гледате истото што и ние? Можете ли да погодите за што е оваа реклама?

Овој билборд ретко чиј поглед може да остави рамнодушен, а особено кога се работи за припадничките на понежниот пол.
Датум: 29 мај 2015
, Автор:

Добро погледнете ја сликава: Она што го гледате на неа открива дали сте сексуално возбудени или под стрес

Во зависност од тоа што гледате на оваа слика, вашата моментална состојба може да биде стрес, преокупираност со секс или самодоверба.
Датум: 18 мај 2015
, Автор: