Еве зошто сѐ уште не сте ја запознале вашата сродна душа

Доколку се прашувате зошто љубовта досега не чукнала на вашата врата, можеби во продолжение ќе го откриете одговорот. Психологот и нобеловец Даниел Канеман на сите слободни дами им го понуди одговорот на вечното прашање: „Зошто сѐ уште не ја најдов љубовта на мојот живот?“ Сѐ што ви треба е само пенкало и дигитрон и внимателно да ги применете неговите методи со чија помош ќе дојдете до одговорот.

Еве зошто сѐ уште не сте ја запознале вашата сродна душа

Замислете дека вашиот живот е сценарио за филм и дека ќе треба еден ден од него да го раздвоите на составни делови. На секоја епизода (будење, растегнување, возење до училиште, средба со другарка, дечко) дајте ѝ реден број и време од десет минути до два часа. Потоа за секоја епизода поставете ги следните прашања:

1. Колкав дел од времето бевте способни да се посветите на друга личност? (0-100%)

2. Колку енергија имавте?

3. Колку време од оваа епизода чувствувавте заеднички проток на мислите и чувствата?

Соберете ги минутите кога сте биле будни во текот на тој ден, а потоа секоја епизода претворете ја во минути и тој број помножете го со делот од времето кој сте го означиле во одговорот (пр. 20% значи дека треба да помножете со 0,20).

Разликата помеѓу бројот на минутите кога сте будни и бројот кој сте го добиле за љубовната епизода, го претставува вашиот неискористен љубовен потенцијал. Дали и понатаму сметате дека е мудро да поминувате толку многу време на Интернет?

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар