Психолог ги открива 15-те совети што ќе ви го олеснат животот

Покрај грижата за телото и физичката активност, постојат и други начини на кои можете да го подобрите вашето ментално здравје и да си го направите животот полесен.

4 животни лекции кои ќе ви помогнат да бидете среќни со себе

Некои велат дека ќе бидете среќни кога ќе постигнете сè што сакате. Други сметаат дека е погрешно да се „брка“ богатството бидејќи парите не носат среќа.

5 навики што ќе ви помогнат да живеете подолг и посреќен живот

Досега не сме откриле „фонтана на младоста“ и нема да живееме вечно, но постојат некои навики кои ќе ви помогнат да живеете подолго.

7 ветувања до кои треба да се држите целиот живот

Сигурно често си кажувате дека ќе ги следите вашите соништа, како новогодишните одлуки кои траат само до крајот на јануари.

Зошто „лошите“ девојки се посреќни од „добрите“?

Девојките уште од најрана возраст се обидуваат да создадат посреќно опкружување...

Кој е вашиот најсреќен број според хороскопскиот знак?

Можеби тоа е бројот на вашиот стан од детството, некои цифри од стариот телефонски број, или пак толку случаен број што не ни знаете од каде потекнува.

11 нешта што не ви дозволуваат да го живеете најдобриот живот

Можеби се храните здраво, вежбате редовно, внимателно ги одбирате вашите пријатели, но сè уште мислите дека ви недостига нешто.

6 начини да почнете да „живеете големо“

Живеењето големо е живеење со изобилство. Изобилството не е она што го поседувате, туку она што го споделувате.

7 психолошки правила што можат да ви го подобрат животот

Луѓето се чувствуваат посреќно ако се охрабрени да живеат со позитивна психологија.

6 едноставни животни совети кои никогаш нема да ве изневерат

Што ако си го направите животот поедноставен следејќи ги овие мали совети кои се покажале како вистинити?

7 причини зошто љубителите на плажи се едни од најсреќните луѓе

Дали сте знаеле дека љубителите на плажа се во суштина многу среќни луѓе коишто знаат вистински да уживаат во животот? Продолжете да читате, за да дознаете зошто е тоа така.

9 начини да се направите посреќни за помалку од 30 секунди!

Се чувствувате лошо? Дојдовте на вистинското место!