социјализација | Кафе пауза

Како антисоцијалните индивидуи се справуваат со (не)довербата?

Луѓето, најверојатно повеќе од сите други видови се потпираат на нивната способност да заклучуваат за менталната состојба на другите што ги среќаваат во секојдневните социјални интеракции.

Важноста на пријателството

Добрите пријатели го подобруваат квалитетот на животот, задоволството и здравјето.

8 работи кои ниту една жена не ги сака

Овие работи сигурно ви сметаат и вам, а најмалку што можете да направите е да разговарате за нив со партнерот.

ТВ серија: Изопачено (Twisted)

Мистериозно убиство на 11-годишна возраст и враќање во истата средина 5 години подоцна
Датум: 27 јун 2013
, Автор:

Дали треба да се пие кафе наутро?

Според истражувањето на Нестле и брендот Нескафе спроведено од „ГФК Скопје“, македонските кафеџии кафето го консумираат најмногу поради социјализација, но голем е процентот и на утрински кафе-пијачи.
Датум: 16 мај 2012
, Автор:

Кои се придобивките од чување домашно милениче?

Доколку отсекогаш сте ги обожавале животните, а сѐ уште не сте чувале милениче, прочитајте зошто уште денес треба да појдете во некој пет шоп.

Зошто да научите да свирите пијано?

Свирењето на пијано не само што е интересно и забавно, туку овозможува и одлична вежба за мозокот. Исто како што трчањето или аеробикот имаат влијание врз мускулите на телото, секојдневното вежбање на пијано...
Датум: 12 јан 2012
, Автор:

Како да си создадете позитивна работна атмосфера

Колку подобро се чувствуваме на работното место, толку посериозно им пристапуваме на работните активности и покажуваме поголема лојалност кон самата работа.