слобода | Кафе пауза

6 знаци дека сте спиритуално поврзани со некого

Во текот на животот запознаваме голем број луѓе, а секој од нив е уникатен на свој начин. Сепак, постојат само неколку луѓе со кои можеме вистински да се поврземе.

Зошто во нашиот јазик нема превод за изразот „settling down“?

Покрај сите оние цитати кои се трудат да ни ја објаснат разликата меѓу самотијата и осаменоста, сепак некои недели делуваат депресивно, без обзир на тоа што сме исполнети во секое поле на животот.

„Мали женички“ – еден од најважните женски романи на сите времиња

Станува збор за книга што всушност зборува за секојдневниот живот на едно американско семејство кое ѝ припаѓа на средната класа. Овој роман од „Гардијан“ е прогласен за најважен американски женски роман на сите времиња.

Силните жени попрво би биле сами наместо со погрешен партнер

На силните жени не им е страв да бидат сами. Немаат потреба од момче за да бидат среќни и да најдат мир во животот.

Ако ги поседувате овие 9 карактеристики, вие спаѓате во групата луѓе со најслободен дух на планетата

Интуицијата од секогаш ви била силна страна и ве водела низ животот по вистинските патишта.

Кога ве обесхрабруваат, зборувајте уште погласно!

Немојте да му дозволите на друштвото да ве увери дека искреноста е слабост и дека желбите и страстите се потценети.

7 причини зошто летото е најдобро време за романса

Летните месеци успеваат на еден магичен начин да го излечат најдоброто од нас и токму затоа романсите во текот на летото се незаборавни и се паметат засекогаш.

Постојано гледате пеперутки? Очекувајте прекрасни промени во животот!

Пеперутката е симбол на растењето, самодовербата, упорноста и убавината.

Најубавите цитати за личен напредок: 9 будистички изреки за мудроста, среќата и слободата

Мудроста е таа која овозможува да ја напуштите малата среќа за да постигнете многу поголема.

Индијанска поука: Тајната на вечната љубов

Љубовта е слобода помеѓу две личности.

Ако сте почнале да се откажувате од вашите соништа, прочитајте го ова…

Замрзнете го тој момент во вашата глава. Првиот момент кога вистински сте се почувствувале слободни.
Датум: 21 мар 2016