5 проблеми во модерното воспитување поради кои родителите се „робови“ на нивните деца

Денес нештата постепено излегуваат од контрола кога станува збор за воспитувањето на децата.

5 правила од јапонските родители што сигурно ќе сакате да ги примените

Јапонските родители имаат неколку трикови, а од денес можете да ги примените и вие.

6 горчливи вистини со кои ќе се соочи секој добар родител

Да се биде родител е најубавото и најнаградувачкото искуство во животот.

Неверојатна приказна: Сакајте ги и почитувајте ги родителите во нивната старост

Ако вашите родители се стари немојте да се однесувате грубо или да ги гледате како товар.

7 нешта што ги прават родителите на децата со голема самодоверба

Како родител, ваша обврска е да создадете околина што го охрабрува вашето дете и го учи дека стравот е нормална човечка емоција.

Зошто децата го копираат однесувањето на родителите? И како да бидете добро влијание за нив?

Децата се мали набљудувачи, кои обрнуваат толку многу внимание на најблиските што најчесто можете да го препознаете однесувањето на нивните родители кај нив.

11-те најважни нешта што ги прават родителите на успешните деца

Начинот на кој ве одгледале родителите речиси целосно ги оформил вашиот карактер и поглед кон светот.

4 суптилни знаци дека сте имале токсични родители и тоа сѐ уште влијае на вас

Дали ви се има случено одеднаш да се сетите на нешто од вашето детство и дури сега, како возрасна личност да сфатите дека нешто не било во ред?

Знаци кои покажуваат дека имате токсичен родител и како да се справите со него

Секој живее со последици поради лошите постапки на родителите, но ако вашето детство било трауматично вие носите рани од навистина нефункционални родители.

12 нешта што милениумците мора да им ги објаснуваат на нивните родители

Слободно може да се каже дека милениумците се многу неразбрани од нивните родители.

Овие 20 родители можат да најдат решение на буквално секој проблем

Погледнете ја листата со овие досетливи родители, коишто знаат како лесно да се справат со тешките секојдневни обврски околу децата.

Какво влијание има зјапањето на родителите во телефоните врз нивните деца?

Децата кои не добиваат доволно внимание и поддршка од родителите воглавно се фрустрирани и хиперактивни.