поука | Кафе пауза - Part 4

Поучна приказна за цената на желбите

Некои цени биле многу чудни. Бракот не чинел речиси ништо, но среќниот брачен живот пак, бил многу скап.

Кратка, но моќна вистинска приказна која ќе повика насмевка на вашето лице

Оваа кратка приказна од непознат автор која полека се шири на социјалните мрежи е прекрасна и има моќ да ве охрабри и мотивира да продолжите понатаму во вашиот живот...

Јас сум мрзлива мајка: Моќна порака која треба да ја прочитаат сите родители

Децата никогаш нема да бидат независни ако родителите не го сакаат тоа за нив!

Поучна приказна за вистинската вредност на нештата

Луѓето многу често имаат навика да ги судат нештата од прв поглед и да ја одредуваат нивната вредност без да знаат што се крие под површината.

Поучна приказна: Среќни се оние кои се држат за рака

Неверојатно поучна приказна која ни покажува колку ни се важни односите со другите луѓе.

Нежна молитва од Антоан де Сент Егзипери која ќе ве допре до душата

Оваа малку позната молитва била напишана од страна на Антоан де Сент Егзипери, писателот зад ремек-делото „Малиот принц“ за време на еден од најтешките моменти во неговиот живот.

Прочитајте ја оваа мудра приказна доколку поминувате низ тежок период во вашиот живот

Поуката што ќе ја извлечете од оваа приказна ќе ви помогне да ја сфатите целта на тешките моменти во животот.

4 кратки приказни кои ќе го променат начинот на кој размислувате

„Секогаш има простор за приказна која може да ги транспортира луѓето на некое друго место.“ - Џ. К. Роулинг

Поучна приказна: Мајката со скршено срце

Како и поголемиот дел од старите луѓе, така и оваа мајка не се разбирала многу во мобилните телефони...

Поучна приказна: Светот е ваше огледало

Еднаш, едно куче се нашло во музеј, каде сите ѕидови, таванот, па дури и вратата и подот биле изградени од огледала...

Поучна приказна: Колку пати сте изеле туѓо колаче?

Една девојка додека го чекала својот авион решила да купи книга со цел времето побрзо да ѝ помине...

Поучна приказна која треба да ја прочитаат сите оние кои веруваат дека не се доволно добри

Еднаш еден водар во Индија имал 2 огромни садови кои виселе на краевите од даска која тој ја носел на својот врат...