08 март 2016 | Кафе пауза

Патување во еден поинаков свет: Племето Десана низ прекрасни фотографии

Фотографии кои ни раскажуваат една сосема нова приказна...

Терапија за душата: Правила по кои сите ние треба да живееме

Дури и кога би добиле сè што сакаме, не можеме да бидеме сигурни дека ќе бидеме среќни.

Мали изненадувања кои секој маж би ги посакал (иако никогаш не би ви признал!)

Доколку сакате да го израдувате, ова се најдобрите начини да го сторите тоа.

Зошто интелигентните луѓе потешко наоѓаат љубов?

Изгледа колку е повисока интелигенцијата, толку е поголема оддалеченоста од емоциите.

Мачиња кои обожаваат да ја набљудуваат човечката храна

Не е ни чудно што храната изгледа толку вкусно кога има вакви чувари.

9-те типови личности кои го менуваат светот и нивните силни страни

Овие 9 карактеристични типови личности го прават човештвото специјално, не само поради интеракцијата меѓу нив, туку и поради својата внатрешност.
Датум: 08 мар 2016

Зошто е важно да имате хоби?

Хобито е активност која уживате да ја работите, тоа е сопствен избор, единствено и по ваш вкус, одбрано во однос на вашите таленти и познавања.
Датум: 08 мар 2016

Во духот на меѓународниот ден на жената: 10-те дами кои го променија светот

Најиновативните жени низ историјата, кои ги поставиле основите на успехот и поради кои животот денес е многу подобар.

8 брилијантни книги кои се поинтересни и од гледањето телевизија

Постојат книги кои ќе ве привлечат уште од првата страна, а штом почнете да читате, невозможно е да ги оставите сè додека не завршите.
Датум: 08 мар 2016

Овие животни без сомнение се виновни за направената беља, но мора да им простите

Не, тие не се виновни. Некој друг дошол, скршил, отворил, изел и растурил сѐ наоколу и потоа ги обвинил нив!
Датум: 08 мар 2016

Поучна приказна која треба да ја прочитаат сите оние кои веруваат дека не се доволно добри

Еднаш еден водар во Индија имал 2 огромни садови кои виселе на краевите од даска која тој ја носел на својот врат...
12