повредување | Кафе пауза

Како да се откажете од луѓето кои постојано ве повредуваат?

Бидете она што сте и покрај очекувањата на светот околу вас!

Зошто ги повредуваме оние кои ги сакаме?

Еве кои се можните причини за ваквото однесување.

Како да ги препознаете луѓето кои може да ве повредат?

Шармот, романтиката и подароците се убави, но веднаш штом ќе забележите некои од првите знаци на себичност, подобро би било да ја барате среќата на друго место.

6 работи што никогаш не треба да им ги кажувате на пријателките што не се во врска

Иако можеби имате најдобри намери, некои работи што им ги кажувате на пријателките кои се сингл, би можеле многу да ги повредат.

6 хороскопски знаци што избегнуваат да бидат емотивно приврзани само за да не бидат повредени

Кога ќе станете емотивно приврзани со некого, се коцкате со своите чувства. Но, ако сте биле повредени премногу пати, нема да сакате повторно да ризикувате.

Како лошиот избор на зборови може да ги повреди жените повеќе отколку што изгледа?

Надира напишала емотивен текст кој го опишува животот на три жени, покажувајќи дека секогаш постои нешто повеќе од тоа што го гледате на површината.

Психолозите со сурово искрена изјава: Ако туѓите дела и зборови ве повредуваат – самите сте си криви!

„Променете ги своите мисли и чувството на повреденост ќе исчезне. Престанете да се жалите за околностите во кои се наоѓате и непријатноста ќе исчезне.“

Кој ви кажал дека љубовта треба да боли?!

Љубовта не треба да боли. Љубовта треба да ви дава сигурност.

5 причини зошто лесно можете да ги повредите девојките со нежно срце

За жал, девојките кои најмногу љубат, најмногу се повредени. Многу често луѓето ја злоупотребуваат нивната добрина и ги искористуваат.

Љубовта не е сурова: Луѓето самите се повредуваат и си го кршат срцето

Ние самите си го кршиме срцето поради начинот на кој ја дефинираме љубовта.

Можеби токму тој што се труди да ви помогне, е тој што најмногу ќе ве повреди

Во идеален свет, сите би имале некој кој би ве спасил. Некој кој секогаш ќе биде до вас за да ве прегрне и да ви каже дека сѐ ќе биде во ред.
12