„Изгледот не е важен“ – рече девојката од насловната страна

Изгледот не е сè. Проценувањето на луѓето според нивниот изглед е сосема погрешно и плитко размислување. Тогаш зошто Пепелашка не си појде на балот облечена во парталави алишта?
Датум: 09 мар 2014
, Автор:

Кога вистинските жени се трансформираат во модели од насловните страници

Во еден експеримент биле повикани 4 жени кои биле дотерани, нашминкани и со средени фризури пред да застанат да позираат пред професионален фотограф. Добиените фотографии потоа биле обработени како за на насловна страница.
Датум: 14 феб 2014
, Автор:

Што ти прави шминка?

Рускиот мејкап артист Вадим Андреев ги трансформира обичните жени и мажи во прекрасни девојки и момци, како од насловните страници на познатите магазини.
Датум: 27 авг 2013
, Автор:

Фотосесија со Шакира за насловната страна на магазинот „Elle“

Тоа што пред кусо време роди бебе, воопшто нема ништо сменето кај спектакуларната Шакира...