Зошто да пиете кафе и чај без шеќер?

Постојат разни мислења за калоричната вредност на овие пијалаци, но според американските експерти, тие се речиси без калории.

Пролетен кафе коктел со вкус на ореви

Завршете ја оваа работна недела со вкусно егзотично кафе

Ледено кафе со нане

Повикајте го летото во вашиот живот

Што ќе се случи ако престанете да пиете кафе?

Доколку сте решиле да се откажете од кафето, во вашето тело ќе настанат некои сериозни промени.

Валкан џин-тоник: Коктел што спојува две задоволства

Изгледа дека веќе некое време омилениот пијалак, односно коктел, на повеќето луѓе им е џин-тоник во разни комбинации.

Зошто не треба да пиете кафе додека земате пилули за контрацепција?

За жените кои се штитат од несакана бременост со помош на контрацепциски пилули или други хормонски помагала, консумирањето кафе може да има негативни последици.

Зачинето рум кафе со шлаг пена

Вкусно задоволство за сите сетила

Зошто италијанскиот е официјалниот јазик на кафето?

Од лате до макијато, сите користиме италијански кога порачуваме кафе.