Принцезата со бркови за која мажите се убивале

Оваа девојка била миленичка на шахот и важела за најубавото од сите деца.

14 неверојатни кралски тијари и приказните зад нив

Кралските тијари се посебни за секое семејство и често се наследуваат од генерација на генерација.

10-те најголеми измами во историјата на човештвото

Секој сака добра приказна, а историјата има многу за раскажување.

14 познати фотографии што го измамија светот

Многумина мислат дека фотографиите направени пред појавата на Фотошоп се реални, но ова не е точно.

12 неверојатни мистериозни нешта пронајдени на Земјата

Овие откритија им предизвикуваат главоболка дури и на најпосветените научници.

Фотографии од животот на кралицата Елизабета II кои го покажуваат создавањето на модерната историја

Историска фото-ретроспектива на 65-годишното владеење на кралицата Елизабета II.

Кратка историја на кралските фризури, од кралицата Елизабета I до Меган Маркл

Погледнете како кралската традиционална фризура се менувала со текот на годините, од времето на кралицата Елизабета I, преку принцезите Маргарет и Ен, до Кејт и Меган.

18 интересни историски факти коишто сигурно не ви ги кажале на училиште

Човештвото постојано се надминува, а секој напредок успева да нè изненади. Но, низ што сè требало да поминеме за да стигнеме до овде?

Зошто жените се породуваат во легната положба?

Доказите покажуваат дека лежењето на грб само го одолговлекува породувањето и ги забавува контракциите, но поголемиот дел од жените сепак се породуваат на овој начин.

Мрачната историја на Денот на вљубените за којашто најверојатно не сте чуле досега

Иронично, но овој ден на розите, чоколадите и честитките во форма на срце имаат своја мрачна историја...

10 интересни факти за луѓето од камената доба

Луѓето од камената доба имале индустрии, војувале и имале невообичаени социјални мрежи. Исто така имале неочекувано модерни изуми, однесување и опасности.

Еволуцијата на феминизмот низ историјата

Феминизмот е движење со многу лица и не може да опише како единствено. Ако сакате навистина да го разберете, важно е да го комбинирате временскиот период со агендата.