Вистинска приказна преточена во поезија: Но ти не го стори тоа

Ова е една илустрирана поема базирана на вистинска приказна, која сосема ќе ве трогне.
Датум: 21 мар 2014
, Автор:

Ѝ бил дијагностициран рак – еве што направиле нејзините пријателки

Пред неколку месеци на Герди Мекена ѝ бил дијагностициран рак на дојка. Во знак на солидарност и поддршка, нејзините пријателки организирале фотосесија...
Датум: 14 мар 2014
, Автор:

Нешто што ќе ве замисли: 5 мајмуни во кафез

Група научници ставиле 5 мајмуни во кафез. Во средината на кафезот поставиле скала, а на врвот на скалата банани...
Датум: 13 мар 2014
, Автор:

Потресни фотографии кои ќе ве расплачат

Погледнете ги овие моќни фотографии кои ќе допрат до вас, ќе ви го разнежнат срцето, а можеби и ќе ви го променат животот.
Датум: 08 мар 2014
, Автор:

Приказна која ќе ве расплаче – болно дете и куче со три нозе се најдобри другари

Запознајте ги Овен и Хачи. Нивното пријателство е нешто толку волшебно што нема да ве остави рамнодушни.
Датум: 20 фев 2014
, Автор:

Мојата убава жена – серијал од кратки филмови базирани на вистински приказни

Ова е серија од три кратки, но моќни видеа базирани на вистински приказни, кои ја прикажуваат пожртвуваноста на жените...
Датум: 09 фев 2014
, Автор:

Емотивен приказ на еден од најкратките животи – Секој момент е важен!

Малиот Зајон се родил со Едвардсов синдром. Тоа е генетско нарушување на внатрешните органи кај бебињата кој им овозможува живот од само неколку дена.
Датум: 08 фев 2014
, Автор:

Вистинска приказна за една вистинска љубов која ќе ве расплаче

Безрезервната љубов постои, и тоа не само во бајките. За тоа сведочи приказната во продолжение.
Датум: 03 фев 2014
, Автор:

Хенри Џејмс: Писмо до депресивната пријателка

Тагата нѐ износува, нѐ искористува, но и ние ја износуваме и ја искористуваме неа.

Како изгледа да заглавите на Антарктикот?

Ако заглавите на Антарктикот со членовите на рускиот истражувачки брод Академик Шокалскиј многу е веројатно дека ќе изгледате среќно како тие на оваа слика.

Приказна за борбата за живот на едно маченце која ќе ви го растопи срцето

Алекс Гриншпан ја направила оваа фотографија на која може да се види како храни едно маче преку шприц. Фотографијата веднаш допре до многу срца, заедно со трогателната приказна поврзана со целата случка.
Датум: 15 јан 2014
, Автор:

Девојчето кое светот ќе го помни по трогателното писмо кое го напиша за себеси од иднината пред да умре

Тејлор Смит ненадејно починала, оставајќи зад себе писмо кое ќе стане голема утеха за нејзините родители...