Психотест на Пауло Коејло: 3 прашања кои покажуваат дали треба да се плашите од деменција

Вежбите за мозокот се подеднакво важни како и вежбите за мускулите. На блогот на познатиот автор Пауло Коејло се појави годишен тест за утврдување на рани знаци на деменција кој се состои од само три прашања.

Дали ќе успеете да ја решите оваа исклучително тешка загатка?

Погледнете ги добро броевите сликата и добро размислете, која бројка припаѓа на местото на прашалникот?

Едноминутен тест кој открива интересна тајна за вашиот карактер

Дали некогаш сте биле заинтересирани да откриете колку вашата личност е поводлива?

Едноставен тест кој ги открива тајните кои се кријат во вашите отпечатоци од прсти

Отворете ја дланката и внимателно проучете ги вашите отпечатоци од прсти...

Тест: Замислете јајце од некое животно и погледнете што кажува тоа за вашата иднина

Замислете дека има едно јајце на масата пред вас. Тоа јајце може да биде во каква било форма, боја, големина или врста. Го земате јајцето. Какво јајце е тоа?

Пронајдете ги сите животни на сликата

Концентрирајте се и обидете се да ги пронајдете сите животни на оваа слика.

Тест: Како би живееле кога би биле богати?

Кога читате како живеат богатите и славните личности, дали се прашувате каков би бил вашиот живот доколку вие би биле на нивно место? Одговорете на прашањата и дознајте.

Невербален психолошки тест кој продира во несвесното: Која личност не би сакале да ја сретнете?

Целта на овој тест било да се истражат најдлабоките потиснати импулси на личноста