06 јануари 2018 | Кафе пауза

Одберете ја сликата која најмногу ве привлекува и прочитајте ја пораката што ви ја носи

Послушајте ја интуицијата и одберете ја сликата која најмногу ве привлекува и погледнете што таа има да ви каже.

На кој начин смартфоните и таблетите ги уништуваат децата?

Напредокот на технологијата може да има многу лош ефект на младите луѓе, од кој ефектот кој го има на децата е најопасен.

8 работи од кои треба да се откаже Меган Маркл откако ќе се венча со принцот Хари

Можеби венчањето со принц е остварување на сон, но ова не значи дека Меган нема да жртвува ништо.

Неизоставен дел од бадниковата вечер: Стар рецепт за посна божиќна погача

Погачата можете да ја ставите на централното место на вашата трпеза и можете да ја украсите со суви сливи, кајсии и ореви.

Обичаи и верувања за бадниковото гранче

Многу празници се наследени се од старинските религии, а со текот на времето се христијанизирале, па во нив се вметнати разни христијански симболи и ритуали. Овде спаѓа и сечењето на бадниковото гранче.

Која е симболиката на храната што се поставува на бадниковата трпеза?

Дали знаете зошто се јаде одредена храна и што претставува таа? А што е пак она што не смеете да го изоставите од бадниковата трпеза?