12 март 2012 | Кафе пауза

Риби и бик – пријателска комбинација

Овие пријатели се најсреќни кога се излежуваат во природа, си грицкаат нешто од излетничката кошница и го следат движењето на луѓето околу нив.

Запознајте го грофот Дракула

За едни тој е симбол на страв и ужас, за други народен херој, за некои голем христијанин, за некои антихрист... Се претпоставува дека потекнува од кралско семејство од Валахија, а Дракула е неговиот прекар и значи „син на змејот“.
Датум: 12 мар 2012
, Автор:

Магијата на Париз

Париз е најпосетуваниот град во светот, како резултат на многубројните културни, историски и уметнички знаменитости, како и поради парковите и други атракции. Затоа се нарекува и „град на светлината“...
Датум: 12 мар 2012

10 причини зошто е здраво да се бакнувате

Голем број медицински истражувања препорачуваат да се бакнувате што е можно почесто, ако сакате да живеете долг и здрав живот. Прочитајте зошто.

Куќата на Флинстонови во вистинскиот живот

Ова вистинско здание од куќата на Фред и Вилма Флинстон, моментално се наоѓа на продажба, а проценета е на сума од 3,5 милиони американски долари.

Светлосни скулптури

Јапонскиот уметник Макото Тојики твори со помош на светлина, истражувајќи ја нејзината намена при создавање инсталации, кинетички дела и сликовити скулптури.
Датум: 12 мар 2012
, Автор:

Нов лик на најпознатите кафе-продавници „Старбакс“

Најновата кафе-продавница на светски познатиот бренд „Старбакс“ се наоѓа во Амстердам и е само прва од низата од овој тип, кои во блиска иднина ќе се појават секаде низ Европа.