Филм: Нерв (Nerve)

Сакате да набљудувате или да играте?

Мистеријата е разоткриена: Зошто огледалата се толку морничави?

Нема ништо повознемирувачко од помислата дека одразот во огледалото е малку изместен.

Научниците конечно објаснија зошто понекогаш доживуваме дежа ву

Досега дадени се еден куп теории зошто се случува тоа, но ниту една не е докажана со сигурност, па овој феномен сѐ уште останува една од најголемите мистерии на човечката психологија.

ТВ серија: Почудни нешта (Stranger Things)

Кога мало момче ќе исчезне, неговата мајка, шефот на полиција и неговите пријатели мора да се соочат со застрашувачки сили за да го вратат назад

ТВ серија: Ноќен менаџер (The Night Manager)

Ноќен менаџер од хотел во Каиро се инфилтрира во потесен круг на дилери со оружје

Смртта на оваа неверојатна жена е една од најголемите мистерии во светот

Во текот на нејзиниот живот таа била многу почитувана од британските офицери и била многу влијателна жена во тоа време.

ТВ серија: Досиеја икс (The X-Files)

Досиејата икс повторно се отвораат!

Филм: Омразената осумка (The Hateful Eight)

Филм за двајца ловци на награди кои ќе се најдат во ситуација без излез

10 мистериозни загатки

Интересни, мистериозни загатки што ќе ја разбудат вашата имагинација и вашите скриени, детективски способности...
Датум: 13 дек 2015