уметничко дело | Кафе пауза

Килибарна соба: Каде се наоѓа денес осмото светско чудо?

Никој досега не можел да ја реши мистеријата за нејзиното исчезнување!

Дали можете да видите човек кој држи ајфон на овој мурал од 1937 година?

На прв поглед, на сликата нема ништо невообичаено, но човекот во долниот десен агол малку ги комплицира работите.

Поучна приказна: Колку вреди една слика на платно?

Работите што нам ни се чинат безвредни, некому му значат сѐ.

Оптичка илузија: Колку лица гледате на уметничката слика?

Обидете се да ги најдете сите лица на едно од уметничките дела на талентираниот Октавио Окампо познато под името „Визиите на Дон Кихот“.

Мејкап артистка се трансформира во познати уметнички дела

Па, зошто и нашето лице да не го искористиме како уметничко платно?

Артист со 6.000 шрафови направил моќен портрет кој ја претставува победата на љубовта врз злото

Уметнички проект кој посочува на неверојатната способност на љубовта да триумфира врз злото.

Банани претворени во фантастични уметнички дела

Од едноставноста на бананата до креативна и фантастична уметност – неверојатно!