сместување | Кафе пауза

10 уникатни сместувања кои можете да ги најдете на Airbnb

Доколку сте од оние луѓе кои сакаат својот одмор да го поминат на некоја подалечна дестинација, сигурно веќе го проверувате веб-сајтот на Airbnb. Но, кои се најуникатните сместувања кои можете да ги најдете тука?

Ноќевајте под отворено небо во фантастичен резорт во Јужна Африка

Овде можете да го набљудувате дивиот животински свет како лавови, нилски коњи и жирафи додека тие слободно се движат низ нивното природно живеалиште, а вие истовремено сте сместени во луксузен престој со поглед кој го одзема здивот.
Датум: 27 фев 2014
, Автор:

Престојувајте бесплатно во Инстаграм хотелот во Сиднеј

Хотелот „1888“ во Сиднеј, популарно познат како „Инстаграм хотел“ им нуди на своите гости бесплатно сместување, доколку на познатата друштвена мрежа имаат повеќе од 10.000 следачи.

Онлајн-водич: Патување со кола по светот

Како што патувањето со кола по светот станува се популарен облик на авантура, на интернет се појавуваат се поголем број на веб-страници кои можат да ви бидат од голема помош да го организирате вашето патување совршено.

Тајните на „бекпекерите“: топ совети за евтино патување низ светот

„Бекпекингот“ е симбол за авантурата и независноста, а покрај тоа е и еден од најевтините начини да се пропатува светот.
Датум: 13 мар 2012
, Автор:

Најдете евтино сместување насекаде во светот

AirBNB е стартап компанија која што им овозможува на корисниците да најдат сместување од други корисници. За популарноста на овој сервис говори и фактот што Ештон Кучер инвестирал во него.
Датум: 16 јан 2012
, Автор:

Неверојатно мали хотелски соби

Ако живеете и работите во Токио, сте заглавиле на работа, а фирмата ви е со километри оддалечена од домот, најевтина опција за преноќување се овие хотелски капсули. Долги се 2 метра, широки 1 метар и високи еден и пол...
Датум: 09 јан 2012
, Автор: