9 предупредувачки симптоми на лупус кои не смеете да ги занемарите

Постојат многу предупредувачки знаци и симптоми кои укажуваат дека можеби страдате од ова автоимуно нарушување.

Есенцијални масла што ги олеснуваат симптомите на менопаузата

Добитна комбинација од арома и терапевтски својства, за полесни денови во менопаузата.

Научниците можеби нашле начин да ги спречат алергиските реакции уште пред да се случат

Доколку и вие се соочувате со таков проблем, сигурно многу ќе ви се допадне следново откритие.

7 скриени симптоми на анемија што не треба да ги игнорирате

Анемија е нарушување што се случува кога немате доволно црвени крвни клетки за да го разнесуваат кислородот низ телото.

7 симптоми на опасни болести што жените најчесто ги игнорираат

Болестите кои се појавуваат кај жените може да бидат навистина подмолни. Понекогаш е тешко да се разликуваат нивните симптоми од оние за време на менструација.

6 знаци дека премногу спиете

Иако најчесто се зборува за недоволно спиење, и спиењето премногу може да биде сериозен проблем.

9 паразити што можеби веќе живеат во вашето тело

Паразитите се организми кои живеат на друг организам и се хранат од него. Погледнете кои се нјачестите паразитски инфекции и кои се нивните симптоми.

9 рани симптоми на дијабетес кои не треба да ги игнорирате

Ако не се лекува, дијабетесот не само што ќе го намали квалитетот на животот, туку може и да го скрати. Токму поради ова е важно навреме да се открие.

4 разлики помеѓу привремената тага и депресијата

Привремената тага ја имаат искусено сите, но важно е да ги знаете знаците кои укажуваат на тоа дека тагата полека се претвора во депресија.

9 суптилни, но алармантни знаци дека вашето куче можеби има треска

Обично, кога кучињата не се чувствуваат добро тоа е очигледно. Но ако кучето има треска, симптомите може и да не бидат толку јасни.

19 знаци дека во вашето тело живеат паразити и како да се ослободите од нив

Првото нешто што треба на го направите во ваква ситуација е да ја подобрите функцијата на вашиот имунолошки систем, а потоа да се ослободите од паразитите.

10 тајни кои ги кријат ноктите за вашето здравје

Сигурно сте забележале дека состојбата на вашите нокти може да се промени. Иако во поголемиот број случаи нема место за паника, добро е да ги знаете овие симптоми.