потреба | Кафе пауза

На кој начин потребата да им угодите на другите влијае врз вашето психофизичко здравје?

Дали го поминувате целиот свој живот обидувајќи се да ги задоволите сите околу вас?

Како да ја контролирате потребата за шеќер?

Добро ни е познат фактот дека шеќерот предизвикува неверојатна зависност за што се одговорни одредени хормонски, емоционални и физиолошки причини...

Кои знаци ќе ви укажат на потребата од мултивитамини?

Правилната и урамнотежена исхрана богата со витамини и хранливи материи е неопходна доколку сакате да бидете здрави!

Кои знаци укажуваат на потребата за „личен простор“ во врската?

Не заборавајте дека само доколку се сакате себеси можете да ги сакате и другите.

Дали навистина ви се потребни додатоци во исхраната?

Додатоците во исхраната можеме да ги најдеме во многу облици – таблети, шумливи таблети, капсули, прашок и слично. Но дали се навистина неопходни за нашето здравје?

5 знаци дека поминувате премногу време со вашиот партнер и ви е потребен простор

Дефинитивно е возможно да претерате со нешто убаво – серија, пица, па дури и партнерот.

На оваа илустрација се кријат само 2 работи: Она што прво ќе го забележите открива што ви е потребно во животот

Дали моментално сте во фаза каде што се чувствувате малку несигурно и потребна ви е нечија заштита или сте слободни и независни?

Барајте го она што ви треба од љубовната врска, без никакво извинување!

За да имате успешен однос со партнерот, мора да знаете како да си го побарате она што ви треба.

7 реченици кои секоја кул девојка може да ги каже без проблем

Дефиницијата за „кул“ девојка би звучела отприлика вака: Таа е самоуверена, автентична, оригинална, свесна за себе и своите квалитети...

Која е разликата помеѓу емоциите и желбите?

Емоциите и желбите се интимно поврзани, но што се појавува прво?

Што е погрешно во потребата да се биде најдобар?

Да се посегнува кон големи цели не е недостижно, но да се посакува да се биде најдобар - тоа е веќе проблем.

Што е она што жените навистина го бараат во врската?

Целата фрка настанува во моментот кога жената се обидува да го побара од мажот тоа што го сака, па наместо лесно и едноставно, тоа излегува комплицирано и мажот во глава добива мешавина од триста мисли.
12