Пивара Скопје | Кафе пауза

Пивара Скопје во партнерство со Grouper.mk започнува иницијатива за поддршка на угостителските објекти

Под мотото „Бевте тука за нас, сега ние за вас“ им помагаме на нашите партнери за полесно да се справат со новите промени и услови.
Датум: 29 апр 2020
, Автор:

Црвениот крст го проширува обемот на своите активности како одговор на пандемијата од Ковид-19

Финансиските средства за реализација на овие активности на Црвениот крст се обезбедени од Фондацијата на Coca-Cola компанијата и Пивара Скопје.
Датум: 13 апр 2020
, Автор:

Црвениот крст на град Скопје во соработка со Пивара Скопје формира мобилни тимови за поддршка на ранливи категории граѓани

Во функција ќе бидат ставени 10 мобилни тимови кои ќе бидат лоцирани на пет локации во градот.
Датум: 17 мар 2020
, Автор:

Нова волонтерска еко-акција на Пивара Скопје: Пиварци и пријателите исчистија неколку километри од кејот на Вардар

Во најновата еко-акција волонтерите на Пивара Скопје исчистија неколку километри од кејот на реката Вардар во скопските општини Аеродром и Гази Баба.
Датум: 18 окт 2019
, Автор:

СКОПСКО ИПЛ му се придружи на семејството на Скопско

Прво од својот вид на македонскиот пазар, ова уникатно пиво ќе те поведе на пат низ светот преку богатиот вкус, благодарение на 4-те видови хмељ што ги содржи и рачниот процес за негово создавање кој трае две недели подолго.
Датум: 13 сеп 2019
, Автор:

Галичка свадба 2019: Традиција и обичаи преточени во атракција

И оваа година, од 12-ти до 14-ти јули, по 46-ти пат, на падините на планината Бистра, во живописниот Галичник, ќе се одржи традиционалната културно-сценска манифестација Галичка свадба.
Датум: 05 јул 2019
, Автор:

Strongbow и Apple Bandit – ново природно сајдер освежување од Пивара Скопје

Пивара Скопје на пазарот лансираше нова категорија пијалаци - САЈДЕР. Сајдерот е еден од најпопуларните нискоалкохолни освежителни пијалаци во светот.
Датум: 20 мај 2019
, Автор:

Пивара Скопје лансираше дигитална платформа за едукација на млади за полесно вработување

Пивара Скопје ќе им овозможи на младите невработени лица, особено на оние што живеат во надвор од Скопје, по електронски пат, да ја поминат бесплатната обука од програмата „Вештини за успех“.
Датум: 29 ное 2018
, Автор:

13-тата „Coca-Cola Активна зона“ од проектот на Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola поставена во Сарај

Општина Сарај збогатена со ново место за дружење и рекреација на граѓаните...
Датум: 18 сеп 2018
, Автор:

Пивара Скопје донираше летниковец во Општина Ѓорче Петров

Во духот на нам добро познатиот слоган „За Нас“ на Скопско пиво, „Пивара Скопје” денес донираше нов летниковец, овој пат за жителите на населбата Ѓорче Петров.
Датум: 22 авг 2018
, Автор:

„Скопско“ ги враќа маалските дружби во Карпош!

Благодарение на омилениот пивски бренд „Скопско“, а во духот на неговиот слоган „За нас“ денеска жителите на општина Карпош добија нов летниковец, донација од „Пивара Скопје“.
Датум: 16 авг 2018
, Автор:

Отворена единаесеттата Coca-Cola Активна зона: Граѓаните на општина Чаир добија ново место за дружење, спорт и рекреација

Денес во Топанско Поле во општина Чаир свечено беше пуштена во употреба единаесеттата „Coca-Cola Активна зона“.
Датум: 09 јул 2018
, Автор: