Оман | Кафе пауза

Совршена клима и божествено кафе: 5 причини зошто Оман е прекрасна држава

Оваа најстара независна земја во арапскиот свет е прилично традиционална и нема да најдете облакодери, како и огромни трговски центри.

Ал Хамра: Село во кое само храбрите излегуваат по зајдисонцето

Штом сонцето зајде над хоризонтот, само мачките можат да се справат во темнината помеѓу куќите изградени од кал.

Природните убавини на Блискиот Исток

Спектакуларна природа, како и на секое друго место на нашата прекрасна планета...