несебичност | Кафе пауза

Со несебичното давање на другите, вие всушност се грижите за себе

Кога отворате една врата, таа може да ве води кон многу други!

9 добри дела за 9 дена: Разубавете го животот на оние околу вас

Не постои подобро чувство од знаењето дека сте имале позитивно влијание врз нечиј живот како резултат на вашиот труд.

Луѓето со интегритет се подобри луѓе. Еве како!

Да се има интегритет значи да се прави она што е правилно и хумано дури и тогаш кога можете да смислите милион изговори да не го направите тоа.

Поучна приказна: Сè се враќа, сè се плаќа

Возејќи се накај дома, еден човек налетал на постара жена која стоела покрај патот...

Поучна приказна: Децата на Неговото Величество

Поучна приказна, која укажува на добродушност и несебичност, како особини на мудрите и големите луѓе.
Датум: 18 фев 2015

15 нешта за кои сме заборавиле да им се заблагодариме на нашите учители/ки

Можеби учителите не носат наметки на суперхерои, ниту пак кога ќе излезат на улица им бараат автограми, но дефинитивно заслужуваат огромна благодарност.
Датум: 16 ное 2014
, Автор:

10 верувања на успешните луѓе

Ова се верувањата и ставовите на успешните луѓе кои можат да ви послужат како пример.
Датум: 08 мај 2014
, Автор:

6 карактеристики кои е добро да ги поседувате

Барањето личности со здрави, позитивни карактеристики може природно да ни помогне да се држиме настрана од оние отровните, кои ни ја заробуваат енергијата или кои прават да се чувствуваме лошо.
Датум: 11 јан 2012
, Автор: