Дали вашето дете користи премногу паста за заби и зошто е тоа лошо за него?

Дали користите исто паста за заби колку и на рекламите? Дали ја нанесувате пастата врз целата четка?

6-те видови рак кои сè почесто се појавуваат кај луѓе на возраст од 25 до 45 години

Американските научници испитувале 12 видови рак поврзани со дебелината.

Истражување: Најдобриот пат до успехот е сарказмот

Сарказмот е навистина неверојатен, без разлика дали ви се допаѓа или не.

Дали жените сакаат секс?

Од компанијата Дурекс откриле дека болниот секс е проблем за речиси 73% од сексуално активните жени.

10-те најскапи градови во светот

Благодарение на годишното Меѓународно истражување за достапност на домови, знаеме кои се 10-те најскапи градови ширум светот.

Држењето за раце со партнерот може да ја намали вашата болка

Едно неодамнешно истражување покажало зошто човечкиот допир може да биде моќен и од корист исто колку и лековите.

Интересно откритие покажува дека жените во средниот век биле многу пописмени одошто се верувало

Траги од синиот пигмент што во средниот век се користел за сликање, биле откриени на забните наслаги на женa што починалa некаде помеѓу 1000-тите и 1200-тите години.

Истражување: Постојат 5 различни видови несоница

Ова откритие може да помогне да се разберат причините за несоницата, како и да се направи личен третман за секој личност.

Истражување: Повторливите спонтани абортуси се можеби предизвикани од целосно занемарен фактор

Причината за над 50% од повторливите спонтани абортуси останува неодредена, па паровите често остануваат само со прашања.

Истражување: Браковите стануваат посреќни со текот на времето

Често кога браковите се тема на истражување, резултатите не се многу оптимистични.

За само 2 минути откријте дали му/ѝ се допаѓате или не

Со децении наназад, експертите за говор на тело откриваат суптилни движења што можат да ни дадат до знаење дали некој маж е заинтересиран за одредена жена.

Колку пари му се потребни на Дедо Мраз за неговата работилница?

Празничната сезона може да биде магична, радосна, забавна... и скапа. Многу, многу скапа.