Заминувајте навреме, не задржувајте никого: Сѐ се случува во вистинското време!

Заминувајте си од депресијата, мрачните мисли, болните спомени и негативните луѓе.

Дозволете им да си заминат на луѓето коишто сакаат да си одат од вашиот живот

Мора да направите сѐ што е потребно за да ја преболите личноста којашто ве повредила.

Ќе ги изгубите луѓето кои останале во вашиот живот, ако продолжите да мислите на оние кои си заминале

Наместо да се фокусирате на луѓето кои си заминале, фокусирајте се на луѓето кои решиле да останат во вашиот живот.

Моќна порака што вреди да се прочита: Не ве дефинираат луѓето кои си заминале од вашиот живот

Не ве дефинираат оние кои заминале, затоа што не заслужувале да останат.

Дозволено ви е да си заминете…

„Ако некогаш се најдете во погрешната приказна, заминете си.“ – Мо Вилемс.

Вие вредите повеќе отколку некој кој веќе си заминал од вас

Откако ќе си замине личноста со која сте ги споделувале и најдлабоките тајни, тешко е да се преправате дека не сте повредени.

Кои мисли ви се вртат во глава кога сакате порано да си заминете од забавата?

Нема сомнеж дека сакате да си одите од забавата уште веднаш, но тоа не е така лесно како што изгледа.

Драги девојки, никогаш не прифаќајте половична љубов

Немојте да останете со некој кој не може да ги разигра пеперутките во вашиот стомак, само затоа што се плашите да останете сами и да живеете без него.

Луѓето може да си заминат, но нивното влијание останува засекогаш

Еден ден, некој ќе влезе во вашиот живот и ќе ви кажува убави работи кои до тогаш не сте ги слушнале од луѓето со кои сте го поминувале поголемиот дел од вашето време.

Неколку грешки на менаџерите поради коишто добрите вработени си заминуваат

Скапа е цената којашто ја плаќа компанијата кога си заминуваат нејзините најдобри вработени.

Зошто и во кои ситуации треба да ја оставиме личноста која ја сакаме?

Како да знаеме дека е време да се откажеме од некоја личност, а да не погрешиме во донесувањето на таа одлука?

Како да избегате од состанок без да ѝ ги повредите чувствата на девојката?

Сигурно сте биле во ситуација да сте на состанок со девојка која можеби е супер, но вие едноставно не сте толку заинтересирани за неа.
12