Алпско млеко | Кафе пауза

На што треба да внимавате за да имате рамен стомак?

Ако имате намера да се ослободите од маснотиите на стомакот, постојат многу здрави намирници кои би требало да бидат на вашиот список за пазарење.
Датум: 25 фев 2020
, Автор:

Како да дознаете дали сте интолерантни на лактоза?

Доколку се сомневате дека сте интолерантни на лактоза, а сѐ уште го немате докажано тоа, најдобро е да направите тест кој ќе ви ја разбие дилемата.
Датум: 07 фев 2020
, Автор:

Ново од Алпско: Кисело млеко и јогурт без лактоза

Покрај млекото без лактоза, отсега на пазарот можат да се најдат кисело млеко и јогурт без лактоза од Алпско.
Датум: 29 јан 2020
, Автор:

Дали сте нентолерантни на лактоза? Алпско и Synlab ви помагаат за живот без тегоби!

Убаво е да знаете дека има чаре за вашиот проблем и дека не мора да се откажувате од млечните продукти кои ви причинуваат задоволство, ниту пак во целост да ги лишувате вашите деца.
Датум: 21 мај 2019
, Автор:

Дали сте нетолерантни на лактоза? Алпско и Биотек ви помагаат за живот без тегоби!

Исхраната без лактоза е проблем на голем број луѓе низ светот, но не секој од нив знае од што му се појавуваат стомачните тегоби кога консумира млечни производи, а особено млеко.
Датум: 09 мај 2019
, Автор:

Лактозна нетолеранција – нема потреба за паника!

Доколку секој пат кога ќе испиете чаша млеко, ви се појавуваат болки и грчеви во стомакот, а потоа чувство на гадење, воспаление и гасови, веројатно е дека страдате од нетолеранција кон лактоза.
Датум: 25 апр 2019
, Автор:

Што всушност претставува млеко без лактоза?

Слушаме за потребата од избегнување на млечни производи... но, што всушност тоа значи и дали доволно добро ги познаваме и препознаваме потребите кои нашиот организмот ни ги сигнализира?!
Датум: 09 апр 2019
, Автор:

Првоодделенците од ОУ „Коле Неделковски“ во здружена иницијатива со Алпско Млеко: „Амбалажниот отпад може да има втор живот“

Храна и привремени живеалиша за локалните птици и другите мали заедници карактеристични за овој регион со цел полесно да ги преживеат ладните зимски денови...
Датум: 19 фев 2018
, Автор:

Сезоната за уживање во природа е отворена – почнуваат традиционалните алпски игри!

Нема сомнеж, играта е природна и неопходна за децата колку што се свежиот воздух и сонцето!
Датум: 09 јун 2017
, Автор:

Денот нека почне здраво! Супер предлози за најдобар појадок!

Здрав оброк кој ќе ви го подигне нивото на енергија и ќе ви даде сила за остатокот од денот.
Датум: 03 мај 2017
, Автор: