Додатоци и креации | Кафе пауза - Part 5

Кафе-арт на лист хартија

Артистот Дирсеу Веига создава уметност со помош на кафето, но притоа користејќи го како мастило за сликање на хартија.
Датум: 30 јан 2012
, Автор:

Интересни и несекојдневни шолји за кафе

На сите ни треба она прво утринско кафе после кое почнуваме да го гледаме светот со будни очи. Но, не е само до кафето. Погледнете ги овие интересни шолји за кафе кои дополнително ќе го анимираат и освежат вашиот утрински мозок.

Интересни дизајни на површината на кафето

Уметноста на цртање на кафе всушност се состои од истурање млечна пена во шолја еспресо, притоа изработувајќи некаков дизајн на површината. Овој вид уметност е познат како „coffee art“ или „latte art“.
Датум: 23 јан 2012

Столче во форма на филџан за кафе

Ова столче со интересен и креативен дизајн совршено може да се вклопи во секое кафуле. Дизајнирано е од Кореецот Sunhan Kwon, а името („Coffee Chair“) го добива според неговата очигледна форма.
Датум: 20 јан 2011
, Автор: