30 јануари 2012 | Кафе пауза

Најмоќните жени-владетелки низ историјата

Сите знаеме дека светот се врти околу жената, но низ историјата постоеле жени кои буквално владееле со светот или барем со поголем дел од него. Тоа се жени кои остро се спротивставиле на обезвреднувањето...
Датум: 30 јан 2012
, Автор:

Најпознатите сцени од незаборавни мјузикли

Спојот на музиката, играњето и развивањето на приказната, како и начинот на кој карактерите ни се обраќаат преку ТВ екраните, создава аудиовизуелна уметничка творба, која на умешен начин ги спојува филмот, музиката и театарот.
Датум: 30 јан 2012
, Автор:

Зошто Прага се нарекува „златниот град на Чешка“?

Прага можете да ја сретнете под различни синоними: Градот со 100-те врвови, Срцето на Европа, Мајка на градовите. Но, дали сте знаеле дека овој град е познат и како Златна Прага?

Надополнување на пролетната колекција на „H&M“

Веќе имавме прилика да видиме дел од пролетната колекција на „H&M“, но овојпат станува збор за нејзино надополнување, а новите парчињата ги презентира познатата германска моделка Тони Гарн.

„Лудата“ архитектура на Сингапур и несекојдневните уживања во неа

Луда забава на врвот од казино-хотелот Марина Беј сендс - дел од гостите пливаат во базенот на 57-от кат...
Датум: 30 јан 2012
, Автор:

Каде цртањето графити е легално?

Со афирмацијата на хип хоп културата во последните години, односот кон овој вид уметност почна да се менува, па веќе некои градови одвојуваат простор каде што цртањето графити е легално.

Како до рамен стомак за само 5 дена?

Доколку се чувствувате тешко и надуено, а се грижите како ќе изгледате во новата облека специјално купена за некој настан, вистинско време е да се посветите на создавање здрави прехранбени навики.

Кафе-арт на лист хартија

Артистот Дирсеу Веига создава уметност со помош на кафето, но притоа користејќи го како мастило за сликање на хартија.
Датум: 30 јан 2012
, Автор: