03 јануари 2014 | Кафе пауза

Девојка која цела година се хранела само во „Starbucks“

Американската блогерка Бјутифул Егзистенс (Beautiful Existence), кон крајот на 2012 година си поставила пред себе еден необичен предизвик.

Отишол во затвор за да побегне од жена му

Италијански престапник кој бил осуден на домашен притвор, побарал да го префрлат во вистински затвор, зошто не можел веќе да го поднесе животот со неговата сопруга.

Како светлината го менува нашето лице?

Умешноста во употребата на светлината и сенките во ова видео, може многумина да излаже дека во него има неколку моделки. Но, вистината е дека е само една.

Филм за Леонардо Дикаприо направен од неговите филмови

Одличниот актер Леонардо Дикаприо доби кус филм посветен на него, односно на неговата кариера.

Фамилијарни фотографии кои ќе ве изнасмеат

Овие 10 фамилијарни портрети се дефинитивно најчудните што некогаш сте ги виделе.

Филмска листа за продолжениот претпразничен викенд

Ви предлагаме пет интересни филмови кои можат добро да ви го исполнат времето додека се криете од студенилото надвор и ги чекате следните празници.

10 важни карактеристики кои треба да ги барате кај вашиот животен партнер

Зборуваме за љубов, почит и разбирање до крајот на животот.
Датум: 03 јан 2014
, Автор:

Кога дете ќе ти постави незгодно прашање…

Ваквата ситуација бара снаодливост и креативен одговор за детето да не се вознемири.

Како патуваат некои деца низ светот за да стигнат на училиште?

Постојат многу дечиња кои секојдневно си го ставаат својот живот на ризик за да појдат на училиште и да научат нешто ново.

Спектакуларни воздушни фотографии од вулканските реки во Исланд

Овие пејзажи се неверојатна комбинација на бои, линии и шаблони која не може да се опише со зборови...